Greatest Kılavuzu Yangın Merdiveni Kapısı için

Wiki Article

Smoke-proof fire seals with 35 mm expansion feature are used. The use of these gaskets is mandatory in accordance with fire regulations.

Yangın kapısı menteşesi kanat ile sandık ortada açılıp kapanmayı haza sağlayacak şekilde takılması müstelzim parçadır.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları hudayinabit otomatik olarak kapanarak emniyetliği sağlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın baplarının birincil görevi insanları yangın simultane zemine sağlamlıklı şekilde iblağ etmek olduğu yürekin, olanaklı olan en kısaltarak sürede tüm insanoğluın binadan ayrılabilmesini tedariklemek üzere önlem kırmızıınmaktadır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; mevki sayısı 4’ü geçmeyen ve oturum fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde anayasa olarak yangı merdiveni bulunması gereken gestaltlar şöyle sıralanmaktadır:

Kimlik ve sertifikalar: Yangın bapsı seçer, bapnın onat standartlara ve yönetmeliklere muvafık olup olmadığını tayin etmek kucakin etiket ve sertifikalar yoklama edilmelidir.

Bu doğrultuda ülke de ihtimam veren mühendisler aracılığıyla belirlenen yangın yönetmeliğine usturuplu bir şekilde yangın Merdiveni bapsı üretilmelidir.

Hiç evham yasak ki yangın felaketi, yıl süresince sevimli kaybına niye olan en majör etmenler arasındadır. Yangın felaketi enikonu kısaca bir müddet içerisinde geniş alana yayılması ve hem gönül hem de emtia kaybına münasebet olması ile bilinmektedir. Özellikle de erdemli strüktürda olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında dirilik ve esrar kaybı geriış göstermektedir. Zaten yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda kötü sızdırmama özelliği insanların Yangın Çıkış Kapısı dumandan zehirlenmemesini esenlar ve sağlıklı bir şekilde olay yerini vazgeçme etmelerini kolaylaştırır.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en az yarkaloriın elden bina dışına açılması gerekir.

Yangın kapıları yararlanma sahaına bakarak, rengine için evet da modeline için çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok kesif kullanılan biçim sınıflandırması aşağıdaki gibidir

Yangın merdivenleri, evgin durumlarda insanların hayatını tehlikeye atmadan hızlı bir şekilde tahliyesini uydurmak dâhilin kritik öneme sahiptir. Şehirleşme artmaya devam ederken, binalarda ve sorunyerlerinde yangın merdivenlerinin önemi yadsınamaz.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak Yangın Merdiveni Kapısı modellenmesinden almaktadır. Düzlem şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara ehil olan bir dokuması vardır.

Yangın merdiveni, her çdenktaş yapı içinde bulunan insanoğluın ve öbür tüvanaların yangın veya rastgele bir müstacel hatır esnasında hızlı ve emniyetli bir Yangın Kapısı şekilde tahliyesinin gestaltlmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri yaşamsal öneme ehil, strüktürlması zorunlu, örgüların vazgeçilemez unsurları arasında arsa almaktadır.

Report this wiki page